Terug naar het overzicht

Niet alle bumper plates zijn hetzelfde geproduceerd.

Er zijn drie belangrijke punten waar u rekening mee moet houden bij het kopen van bumper plates:

  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Doel

Alle bumperplaten zien er op een mooie, schone witte achtergrond vrijwel hetzelfde uit zoals ze tegenwoordig op de meeste websites worden weergegeven. Maar wat u echt wilt weten, is hoe ze zullen presteren en hoe ze eruit zullen zien na zes maanden of zes jaar gebruik. “Welke bumper plates moet ik kopen?” Met gemakkelijke toegang tot productie in het buitenland, is de markt overspoeld met veel verschillende soorten bumperplaten en het kan moeilijk zijn om te zeggen wat wat is wanneer je ze online vergelijkt. Laten we, om u te helpen beslissen welke bumpers het beste bij u passen, eens kijken naar de drie bovengenoemde punten: materialen, kwaliteit en doel.

Materialen

Gevulkaniseerde rubberen bumperplaten zijn wat u zoekt voor functionele fitnesstraining, dus daar beginnen we.

Onze Competition Rubber Bumperplates zijn gemaakt van vers rubber, of anders gezegd – rubber dat nog niet eerder is gerecycled of gebruikt. Er is dus geen mengsel van polymeren, lijmen of bindmiddelen in het basismateriaal voordat het productieproces begint.

Bumperplates van goede kwaliteit, degene die je echt wilt, beginnen met een schone bron. Bumperplates van mindere kwaliteit beginnen met een cocktail van industriële chemicaliën van wie weet waar. Als u op zoek bent naar hoogwaardige plates, dan wilt u nieuwe rubbere bumper plates.

Gevulkaniseerd rubber is het tweede deel van de vergelijking in bumperplates van hoge kwaliteit. Gevulkaniseerd rubber heeft een chemisch bindingsproces ondergaan waarbij, meestal zwavel, is geïntroduceerd om een ​​sterkere binding tussen de chemische ketens in het rubber te creëren, waardoor het rubber duurzamer wordt. Denk aan al het super duurzame rubber dat je in het dagelijks leven gebruikt: autobanden, zolen van schoenen, slangen, enz. Gevulkaniseerd rubber is het beste rubber verkrijgbaar en dat is wat je wilt in een bumperplate.

Gerecycled rubberen bumperplaten is niets mis mee

Er zijn meteen een paar voordelen om op te noemen: ze zijn milieuvriendelijk en je kunt gerecyclede rubberen plates meestal gebruiken voor buitengebruik.

Rubberen platen zoals Crumb Rubber Bumper Plates behoren tot de meest duurzame plates die er zijn. Ze zijn meestal erg compact en hebben ook een super lage bounce. Dit komt door het mengsel van gerecyclede rubberspaanders en de polymeerbindmiddelen. Al deze materialen worden met elkaar vermengd en voor een langere periode onder hogere hitte geperst dan de meeste andere bumpers om ervoor te zorgen dat de polymeerketens op elkaar aansluiten en de binding hecht.

Nog een laatste opmerking over gerecyclede rubberen bumpers. Deze mix van materialen zorgt meestal voor gedempte of stiller klinkende bumperplaten. Dus als u ergens traint waar u of uw buren zich zorgen maken over het geluid van vallende bumperplaten, dan zijn Crumb Rubber Bumper Plates misschien precies wat u zoekt.

Training en Competition Bumper Plates 

Als u zoekt naar plates van de beste materialen dan zijn trainings plates en wedstrijd bumperplates wat u zoekt. U krijgt de beste kwaliteit gevulkaniseerd rubber dat met precisie is vervaardigd volgens de IWF- en IPF-specificaties. Als je op niveau traint of wil trainen kun je niet fout gaan door training of competition plates te kopen van een gerenommeerd merk. Er is echter één ding om op te letten. Van de kleine schroeven in de grote stalen kragen van eliteplaten is bekend dat ze na verloop van tijd losraken. Zorg ervoor dat je de schroeven om de paar weken controleert of wanneer je de platen hoort rammelen.

Kwaliteit

We hebben dit al een beetje behandeld in het gedeelte over materialen, dus het is niet nodig om hier lang over uit te wijden. De beste indicator van kwaliteit is tegenwoordig social proof. Als het merk goede coaches, sportscholen en atleten heeft die hen gedurende een lange periode steunen, dan kun je erop vertrouwen dat je een goede set bumperplaten krijgt.

Simpel gezegd, als het bedrijf al een jaar of 10 bestaat en nog steeds een van de marktleiders is, weet je dat ze goede producten produceren. Het is duidelijk dat ze de industrie en de gemeenschap goede producten hebben geleverd en zijn beloond met consistente herhaal aankopen om ze overeind te houden.

Doel: Hoe train je met bumper plates?

De twee uitersten hier zijn een atleet die traint voor de Olympische Spelen en een groep vrienden die wat herhalingen doen in de garage. De olympische atleet heeft trainingsplates of wedstrijdplates nodig en de vriendengroep kan prima af met gerecyclede rubber bumperplates of crumb rubber bumperplates.

Wedstrijd- en trainingsplaten worden volgens strenge internationale specificaties gemaakt. Stel je voor dat een gewichtheffer een nieuw wereldrecord lift vestigt om er vervolgens achter te komen dat het eigenlijk een halve kilo minder is dan het record, omdat de platen en stang niet volgens strenge normen waren gemaakt. Dat zou op zijn minst teleurstellend zijn. Voor de keuze van plates maakt het niet zoveel uit of je naar een vroege les gaat of een paar clean and jerks doet met je vrienden.

Als je echter bumper plates koopt voor je sportschool, of je wilt gewoon de best mogelijke uitrusting hebben, dan is er geen reden waarom je niet zou kunnen overstappen op de beste merken plates.

Elite-platen geven uw sportschool een professionele voorsprong op de concurrentie en u zult waarschijnlijk een meer toegewijd cliënteel aantrekken dat bereid is een hoger lidmaatschapsgeld te betalen voor de verbeterde service en apparatuur die u aanbiedt. En als u thuis de beste merken platen gebruikt, zult u ze voor altijd hebben! Dus als u ze over 20 jaar nog steeds gebruikt, zullen de kosten gemakkelijk te rechtvaardigen zijn.

Tijd om jouw bumper plates te kopen 

Welke maten bumper plates zijn er?

De centerring van deze bumper plates is altijd 50mm.
Mocht u 30mm tegenkomen dan is deze voor groepslessen zoals bodypump bedoeld.

Terug naar het overzicht