Diverse betaalmogelijkheden Nieuw en jong gebruikt Grote voorraad
Diverse betaalmogelijkheden

Wat zijn cardio apparaten?

Cardio apparaten gebruik je bij cardio fitness, waarbij de hartslag centraal staat. Bij cardio training is het de bedoeling dat de hartslag constant blijft terwijl de conditie rustig wordt opgebouwd. Vetverbranding en afvallen zijn andere effecten van een goede training. Om prettig te kunnen trainen zijn er verschillende apparaten die je als sporter kunt gebruiken. Door hiermee te trainen, worden de langdurige oefeningen makkelijker en het uithoudingsvermogen verhoogd. Er zijn diverse apparaten waarmee getraind kan worden. Als je begint met fitnessen is het belangrijk om verschillende apparaten uit te proberen, op deze manier ontdek je welke apparaten het beste bij je passen. Dit is belangrijk om cardio fitness zo lang mogelijk vol te kunnen houden. Goede apparaten zijn daarom essentieel.

Welke cardio apparaten zijn er?

Loopbanden zijn waarschijnlijk de meest bekende cardio apparaten, maar er zijn veel meer apparaten waarmee je cardio fitness kunt beoefenen. Denk hierbij aan roeitrainers, fietstrainers, hometrainers, stepapparaten en crosstrainers. Ook op apparaten waarmee je traplopen nabootst kun je cardio beoefenen, de zogenaamde stairclimbers. Er zijn dus diverse apparaten en het is belangrijk om uit te vinden welk apparaat het beste aansluit bij je persoonlijke voorkeuren. De kracht van cardio zit namelijk is het langdurig volhouden van de training.

Op de loopbanden kun je wandelen en joggen, op de crosstrainers en het stepapparaat boots je ook een wandelbeweging na. Afhankelijk van de bouw van de crosstrainer train je hierbij ook veelal de armen. Hometrainers, fietstrainers en spinners zijn bedoeld om op te fietsen en met roeitrainers boots je de roeibeweging op het water na.

Cardio apparaten van de sportschool voor thuis

Ben je op zoek naar professionele cardio apparaten voor thuis? Dan ben je bij Gymwarehouse aan het juiste adres. Bij ons kun je voor een redelijke prijs kwalitatieve apparaten aanschaffen of huren. Onze ambitie is om de sportindustrie te verduurzamen en dit doen wij door professionele sport apparatuur een tweede kans te geven. Je koopt of huurt bij ons dus tweedehands apparatuur van de hoogste kwaliteit. Hierdoor geven wij je de unieke mogelijkheid om professionele apparatuur in huis te halen en van je huis een professionele gym te maken.

Welk cardio apparaat is het beste?

Veel mensen stellen ons de vraag welke cardio apparatuur het beste is. Dit hangt af van je trainingsdoelen en persoonlijke voorkeuren. Met alle apparatuur train je je uithoudingsvermogen en val je af, maar welke spieren er worden getraind, hangt af van het apparaat. Met een loopband, hometrainer of fietstrainer belast je bijvoorbeeld voornamelijk je benen en met een roeitrainer of crosstrainer vrijwel alle spieren in je lichaam. Stel jezelf dus de vraag welke spiergroepen je wil belasten. Afhankelijk van je trainingsdoelen kun je met onze experts eenvoudig bepalen welk apparaat het beste voor je is.

Welk cardio apparaat is het beste voor vetverbranding?

Wil je een cardio apparaat in huis halen om af te vallen en wil je weten welk apparaat je dan het beste kunt aanschaffen? Het klinkt wellicht als een open deur, maar wil je afvallen kies dan toch écht een apparaat waarop je het leuk vindt om te sporten. Bij cardio draait het namelijk om langdurige training en uithoudingsvermogen. Op een roeitrainer gebruik je heel je lichaam, op een stair climber

verbrand je al snel veel calorieën omdat dit relatief zwaar is. Op een roeitrainer verbrand je misschien sneller calorieën dan op een loopband, maar als je het roeien niet lang volhoudt en het lopen wel, is een loopband een betere keus voor je. Wees dus eerlijk naar jezelf en bespreek je voorkeur met onze professionals om tot een weloverwogen keus te komen welk apparaat jou het beste gaat helpen om af te vallen.

Terug naar producten