Diverse betaalmogelijkheden Nieuw en jong gebruikt Grote voorraad
Diverse betaalmogelijkheden

Hip Thrust machine kopen?

Zorg voor de optimale bilspier training voor jezelf of jouw leden

Ben jij op zoek naar een effectieve manier om de bilspieren te trainen? Onze refurbished hip thrust machines zijn de perfecte aanvulling op jouw fitnessruimte en bieden een uitgebreide en efficiënte workout voor jouw klanten of voor jezelf.

Klik hier om alle hip thrust machines van Gym Warehouse te bekijken.Wat is een Hip Thrust Machine?

Een hip thrust machine is een fitnessapparaat dat speciaal is ontworpen om de hip thrust oefening uit te voeren. De hipthrust is een krachtoefening die zich richt op het versterken van de bilspieren, heupen en dijen.

De hip thrust machine heeft een verstelbare rugleuning en een gewichtstapel waarmee je de weerstand kunt instellen of houders om halterschijven op te schuiven. Je gaat met je rug tegen de rugleuning zitten en plaatst je voeten op de voetsteunen. Vervolgens duw je met je heupen omhoog, terwijl je je billen aanspant en je knieën gebogen houdt.

Dit apparaat is populair bij krachtsporters en bodybuilders omdat het gericht is op de gluteus maximus-spier, die een belangrijke rol speelt bij de stabilisatie van de wervelkolom en de beweging van de heupen. Tegenwoordig wordt de hip thrust ook vaak gebruikt door vrouwen die de billen willen verstevigen.

Wat zijn de voordelen van een Hip Thrust machine?

 • Je kunt de bilspieren isoleren en zwaar belasten, terwijl je tegelijkertijd de onderrug ontlast.
 • Het maakt een maximale contractie van de bilspieren mogelijk.
 • Ruimtebesparende ontwerpen, ideaal voor drukke fitnessruimtes
 • Gegarandeerde kwaliteit en prestaties door nauwkeurige inspectie en refurbishing
bootybuilder hip thrust machine glute drive

Wat zijn de nadelen van de Hip Thrust Machine?

 • Mogelijke ongemakkelijke houding: Voor sommige mensen kan de houding op de hip thrust machine ongemakkelijk zijn, met name als gevolg van de druk op de heupen en het bekken. Het is belangrijk om de machine correct af te stellen en de juiste vorm te behouden om ongemak te voorkomen.
 • Mogelijke machine-afhankelijkheid: Door het gebruik van de hip thrust machine kan een afhankelijkheid van het apparaat ontstaan, waardoor andere oefeningen die dezelfde spiergroepen trainen, worden vermeden. Het is belangrijk om verschillende oefeningen te blijven doen om een gebalanceerde training te behouden.
 • Mogelijke kosten: De hip thrust machine is een specifiek apparaat dat niet in alle sportscholen beschikbaar is en kan daardoor extra kosten met zich meebrengen als je er thuis een wilt aanschaffen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Hip Thrust machine?

Kwaliteit

Kies voor een machine van goede kwaliteit die duurzaam is en bestand is tegen intensief gebruik. Controleer de beoordelingen van het product en vraag om aanbevelingen van professionals in de fitnessindustrie.

Instelbaarheid

Kies een machine met verstelbare hoogte van de rugleuning en voetsteunen om de oefening te kunnen aanpassen aan verschillende lichaamstypes.

Gewichtscapaciteit

Controleer het maximale gewicht dat de machine kan dragen en zorg ervoor dat dit voldoende is voor jouw gewicht en eventueel het gewicht van extra gewichten die je wilt gebruiken.

Comfort

Kies een machine met een comfortabele rugleuning en voetsteunen die passen bij jouw lichaam. Zorg ervoor dat de machine geen ongemak veroorzaakt tijdens het uitvoeren van de oefening.

Prijs

De prijs kan variëren afhankelijk van de kwaliteit en functies van de machine. Bepaal jouw budget en vergelijk de prijzen van verschillende modellen om de beste waarde voor jouw geld te krijgen.

Ruimte

Controleer de afmetingen van de machine om er zeker van te zijn dat deze in de beschikbare ruimte past. Houd ook rekening met de hoogte van het plafond, aangezien sommige machines behoorlijk groot kunnen zijn.

Onze oplossingen

 • Ruime keuze aan A-merk hip thrust machines
 • Flexibele financiële oplossingen en betaalbare prijzen
 • Duurzame en betrouwbare refurbished fitnessapparatuur
 • Een partner die meegroeit met jouw bedrijf

Upgrade jouw sportbedrijf met de hip thrust machines van Gym Warehouse en zie het verschil. Neem nu contact met ons op en laat onze experts jou begeleiden bij het maken van de juiste keuze.

technogym pure hip thrust machine builder

FAQ

Wat is de Hip Thrust?

De hip thrust is een krachtoefening die gericht is op het versterken van de bilspieren, ook wel glutes genoemd.

Hoe kan ik de hip thrust uitvoeren?

De hipthrust kan uitgevoerd worden op een hip thrust machine of met gewichten zoals halterstangen en dumbbells. Zorg voor een correcte uitvoering door de core aan te spannen en de beweging te concentreren in de bilspieren.

Wat zijn de voordelen van de hip thrust?

De hip thrust oefening is een geweldige manier om de bilspieren te trainen, omdat het de maximale contractie van de bilspieren mogelijk maakt. Daarnaast kan de hip thrust ook helpen om de stabiliteit van de heupen en de onderrug te verbeteren, wat kan helpen bij het voorkomen van blessures en het verbeteren van de algehele functionaliteit van het lichaam.

Is de hip thrust geschikt voor iedereen?

De hip trust kan door een brede groep mensen uitgevoerd worden, maar het is aan te raden om professioneel advies in te winnen bij blessures of specifieke fysieke beperkingen. Zo kan de hip trust oefening bijvoorbeeld minder geschikt zijn voor mensen met chronische rugpijn, bekkenbodemproblemen of andere medische aandoeningen.

Hoe kan ik de effectiviteit van de hip thrust verhogen?

De effectiviteit van de hip thrust kan verhoogd worden door het gebruik van verschillende weerstanden. De bilspieren of glutes zijn een van de grootste spieren in het lichaam en worden door grotere weerstand of meer gewicht het beste aangesproken om te groeien. Zorg er wel voor dat je de techniek goed beheerst en een veilig en haalbaar gewicht kiest om blessures te voorkomen.

Welke variaties zijn er voor de hip thrust?

Er zijn verschillende variaties van de hip thrust oefening, zoals de single-leg hip thrust, de banded hip thrust, de barbell glute bridge, en de hip thrust met verhoogd platform. Door variatie aan te brengen in je oefeningen, kun je verschillende delen van de bilspieren aanspreken en de effectiviteit van de oefening vergroten.

Wat is het ideale tempo om de hip thrust uit te voeren?

Door het tempo van de hip thrust oefening te variëren, kun je de spieren anders belasten en de effectiviteit van de oefening vergroten. Probeer bijvoorbeeld eens een langzamere excentrische fase (de fase waarin je de beweging terugbrengt naar de startpositie) van de oefening of een explosievere concentrische fase (de fase waarin je de beweging maakt).

Hoe vaak moet ik de bilspieren trainen voor resultaat?

Zoals bij veel grote spiergroepen kan met enige ervaring 3 tot 6 keer per week de bilspieren of glutes getraind worden. Daarnaast is een calorieoverschot nodig om de bilspieren te laten groeien.

Waarom groeien mijn billen niet?

– Je pakt niet genoeg gewicht
– Je focust alleen op training en vergeet voeding
– Je geeft te snel op
– Ja varieert niet genoeg

Hoeveel reps moet ik met de hip thrust doen?

Dit verschilt deels tussen mannen en vrouwen. Vrouwen reageren over het algemeen beter op hogere rep ranges. Vrouwen hebben ongeveer 30% meer type I-spiervezels dan mannen, het type dat minder snel vermoeid raakt.
Vrouwen:
– Kracht 4-8 reps
– Spiergroei 8-15 reps
Mannen:
– Kracht 3-6 reps
– Spiergroei 6-10 reps