Diverse betaalmogelijkheden Nieuw en jong gebruikt Grote voorraad
Diverse betaalmogelijkheden

Wat is een halterbank?

Een halterbank of bench is een bank die wordt gebruikt om veel verschillende oefeningen mee te doen in de sportschool. Je hebt verschillende varianten en deze zijn op te delen in twee soorten: platte en verstelbare halterbanken. Wanneer er over deze banken gesproken wordt, gebruikt men vaak de engelse termen: flat bench en adjustable bench. 

Een vlakke halterbank heeft een rugleuning die vast zit en een verstelbare bank heeft een rugleuning die je in verschillende hoeken kan plaatsen. Er zijn ook benches met ingebouwde steunen voor de halterstang. Deze banken worden ook wel halterstations genoemd. De meest voorkomende oefening die wordt gedaan op zo’n bank is de bench press. 

Halterbank kopen

Voordat je een halterbank koopt is het belangrijk om te bedenken wat je er precies mee wilt bereiken. Veel mensen kiezen ervoor om thuis te starten met krachttraining. Dan is het verstandig om een compacte versie te kopen die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. 

De kwaliteit is ook erg belangrijk. Let bij het kopen van een halterbank zowel op de kwaliteit van het gebruikte materiaal als op de manier hoe iets is verwerkt. Benches van hoge kwaliteit beschikken over een stabiel frame van staal, dat netjes is gelast. Bij Gym Warehouse verkopen wij alleen A-merk apparatuur, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de kwaliteit van onze halterbanken. 

Waarvoor gebruik je een bench?

Een halterbank is een erg multifunctioneel onderdeel van een fitnessruimte en daarom ook een uitstekende uitrusting voor het inrichten van een thuisgym. Zo heb je een werkstation waarmee je verschillende spiergroepen efficiënt en geïsoleerd kunt trainen. Een bench van hoge kwaliteit zal je helpen jouw borst, rug, buik, benen en armen maximaal te trainen, met uitstekende resultaten.

Voorbeelden van oefeningen die je kan uitvoeren met een halterbank zijn: bankdrukken, shoulderpress, dumbbell press, incline dumbbell press, dumbbell fly’s, skull crushers, bulgarian split squat enzovoort. 

Terug naar producten