Diverse betaalmogelijkheden Nieuw en jong gebruikt Grote voorraad
Diverse betaalmogelijkheden

Losse gewichten

Losse gewichten gebruik je bij allerlei verschillende vormen van kracht- en weerstandstraining. Bij krachttraining gaat het om het sterker maken van je spieren door deze te belasten met behulp van dumbbells, barbells, kettlebells, fitnesstoestellen of met je eigen lichaamsgewicht. Met losse gewichten kan je op een effectieve manier jouw spierkracht verbeteren. Je kan er namelijk allerlei verschillende soorten oefeningen mee uitvoeren, waarbij je iedere spiergroep in je lichaam traint.

Door losse gewichten te gebruiken train je ook de stabiliteit van jouw lichaam , doordat je lichaam continu bezig is met het in evenwicht houden en stabiliseren van het gewicht. Dit is niet het geval bij de meeste fitnesstoestellen. Daarnaast zorgt het trainen met losse gewichten ervoor dat je de natuurlijke bewegingen van het lichaam blijft volgen, waardoor je meerdere gebieden in het lichaam traint. Je kunt dan ook meer complexe en full body oefeningen uitvoeren die zwaarder zijn en waarmee je dus meer calorieën verbrand. Door de instabiliteit kan het als beginner zwaarder en lastiger zijn om te trainen met losse gewichten. Het is daarom belangrijk dat je genoeg kracht hebt voordat je met zware gewichten aan de slag gaat. Als je aan de slag gaat met losse gewichten is het goed om te bepalen welke soort gewichten jij nodig hebt.

Welke losse gewichten zijn er?

Je kan gebruik maken van verschillende soorten losse gewichten. Een voorbeeld zijn de barbells, ook wel halterstangen genoemd, dit zijn metalen stangen waarbij je aan weerszijden gewichten kunt bevestigen. De gewichten die je aan de barbells kunt bevestigen heten halterschijven of bumper plates. Halterschijven zijn er in verschillende maten en van verschillende materialen. Naast de barbells met bijbehorende halterschijven kan je ook kiezen voor dumbbells. Dumbbells zijn onmisbaar voor iedere sporter, ze hebben een vast gewicht tussen de 0,5 en en 60 kg en zijn te gebruiken voor veel verschillende oefeningen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van kettlebells. Kettlebells zijn bolvormige gewichten met een handvat en deze zijn er ook in meerdere gewichten en van verschillende materialen.

Professionele losse gewichten voor thuis

Wij willen onze kort gebruikte gewichten graag een tweede leven geven. Op deze manier kun jij professioneel gebruikte gewichten aanschaffen voor een redelijke prijs en helpen wij de planeet ook weer een beetje. Als je op zoek bent naar nieuwe gewichten kun je die ook bij ons bestellen, bijvoorbeeld de dumbbellsets van Lifemaxx.

Terug naar producten