Diverse betaalmogelijkheden Nieuw en jong gebruikt Grote voorraad
Diverse betaalmogelijkheden

Barbells

1–16 van 19 producten


Barbells

Je kunt barbells voor een grote verscheidenheid aan oefeningen gebruiken. De barbells (ook wel halterstangen genoemd) zijn onmisbaar voor iedere krachtsporter. Halterstangen worden bijvoorbeeld gebruikt voor de meest bekende oefeningen zoals: bankdrukken, squatten, rows en presses. Door met deze stangen te trainen werk je niet alleen aan je kracht, maar ook aan de stabiliteit van je lichaam. Bij het trainen met vrije gewichten is je lichaam namelijk continu bezig met het in evenwicht blijven.

Daarnaast zijn halterstangen voor iedere sporter essentieel, omdat je het gewicht makkelijk kan verstellen, de stang makkelijk op te bergen is en gecombineerd kan worden met veel fitnessapparaten. Bij het inrichten van een sportschool, homegym of andere fitnessruimte is het van belang om te kiezen voor een kwalitatief goede halterstang.

Bij Gym Warehouse ben je op de juiste plek voor kort gebruikte barbells, maar ook voor gloednieuwe bars. Een gym kan niet bestaan zonder goede barbells, en dan blijft misschien de vraag bestaan welke halterstang jij nodig hebt.

Welke Barbell moet ik kopen?

Het is belangrijk om de juiste halterstang te kopen voor de training die jij in gedachte hebt. De stangen zijn te verkrijgen in verschillende diktes. De bekendste stang is de olympische halterstang met een boring van 50 mm. Verder komen barbells met een boring van 25 en 30 mm ook veel voor.

Als je aan serieuze krachttraining doet, dan is een 50 mm barbell de enige juiste keuze. Dit zijn stangen van hoge kwaliteit die zwaar belast kunnen worden. Halterstangen van 30 mm kunnen namelijk veel minder zwaar belast worden. Het is ook goed om te onthouden dat je bij de halterstangen van 50 mm altijd halterschijven moet gebruiken met dezelfde afmeting.

De meeste halters zijn gemaakt van chroom, dit is een sterk element dat ervoor zorgt dat de stang niet buigt bij veel gewicht. Deze stangen hebben een lange levensduur en kunnen intensief worden gebruikt. Zoals hierboven al benoemd, worden er halterschijven op de barbells geschoven om gewicht toe te voegen. Daarbij is het verstandig om de gewichten te zekeren met halterklemmen. Zo zorg je ervoor dat het gewicht niet gaat schuiven en kan je veilig trainen. Deze halterklemmen worden ook wel spring of lock collars genoemd.

Heb je vragen of wil je advies over welke barbell je moet kopen? Neem dan contact op met onze professionals, ze hebben jarenlange ervaring in de branche en kunnen u vast en zeker helpen.

Terug naar producten