Diverse betaalmogelijkheden Nieuw en jong gebruikt Grote voorraad
Diverse betaalmogelijkheden

Technogym Skillmill

Waarom de Skillmill in elke sportschool thuis hoort.

Technogym heeft er een sport van gemaakt om de beste apparatuur ter wereld te ontwerpen en precies dat hebben ze gedaan bij de Skillmill. Deze loopband biedt jou of jouw leden dan ook een serieuze uitdaging om te trainen als een atleet. De Skillmill is de enige niet-gemotoriseerde loopband die ervoor zorgt dat jij je snelheid, uithoudingsvermogen, kracht en behendigheid kan trainen op 1 apparaat. De Skillmill van Technogym is geen gewone loopband, het is veel meer dan dat.

Cijfers Technogym Skillmill
Technogym Skillmill

De gebogen vorm van de Skillmill zorgt voor een natuurlijke manier van (hard)lopen. Doordat deze loopband de impact op de gewrichten verminderd, heb je minder kans op blessures en zorgt het voor optimale veiligheid. Het apparaat is uitermate geschikt voor groepslessen zoals High Intensity Interval Training, maar ook goed individueel te gebruiken

De Skillmill is een totaaloplossing voor een full-body workout. Je maakt gebruik van alle energiesystemen van je lichaam, van sprinten tot krachttraining. De loopband biedt verschillende trainingsprogramma’s die jou begeleiden tijdens de training en alle resultaten monitort.

Verschil met een gewone loopband

  • De Skillmill heeft een gebogen loopband
  • De Skillmill beweegt op basis van jouw inspanning
  • Met de Skillmill train je meer spiergroepen vergeleken met een gewone loopband.
    De curve in de loopband zorgt ervoor je onderrug, bilspieren, hamstrings en kuiten meer worden gebruikt. 
  • Je verbrand gemiddeld 30 tot 40 % meer calorieën op een Skillmill dan op een gewone loopband
  • Te gebruiken voor meer doeleinden dan alleen hardlopen. Je traint snelheid, behendigheid, kracht en uithoudingsvermogen met de Skillmill.
Technogym Skillmill in fitnessclub

Soorten training

Kracht

Je kan je kracht verbeteren door de handgrepen te gebruiken om een sled push oefening uit te voeren. Dit kan je doen met gestrekte of gebogen armen, je kan dit ook nog zijwaarts doen. Door de hoge weerstand aan te zetten zorg je voor een zware krachttraining.

Snelheid

Het is super makkelijk om interval of snelheidstrainingen uit te voeren op de Skillmill vergeleken met een gewone loopband. Je kan veel sneller opstarten, versnellen en langzamer lopen. Daardoor kan je heel sportgericht trainen.

Uithoudingsvermogen

Je kan je uithoudingsvermogen verbeteren door veel verschillende oefeningen. Lopen, rennen alles is mogelijk wanneer jij jouw uithoudingsvermogen wilt verbeteren. 

Behendigheid

Je kan ook je coördinatie verbeteren door bijvoorbeeld oefeningen te doen met één been, door je knieën te heffen enzovoort. Je kan de handvaten altijd gebruiken om stevig te blijven staan op de loopband tijdens het uitvoeren van behendigheidstrainingen. 

Onze eigen beoordeling van de Skillmill

Eindelijk een loopband die niet saai is om te gebruiken!

Naar onze mening is de Skillmill een must-have in elke sportschool. Doordat het een fundamenteel andere loopband is dan de standaard loopbanden ervaar je een compleet andere training. Het is de eerste keer wennen, maar daarna wil je niks anders meer.

Als je een intensieve workout wilt, is deze loopband echt een aanrader. Je kan erg gemakkelijk schakelen tussen snelheden zonder op knopjes te drukken en te moeten wachten tot de loopband opgestart is. Daarom is het erg fijn om intervaltrainingen op dit apparaat uit te voeren. 

De Skillmill is vrij duur om nieuw aan te schaffen, het scheelt al enorm wanneer je een kort gebruikte variant aanschaft. Door te investeren in kort gebruikte fitnessapparatuur bespaar je veel geld en zorg je er tegelijk voor dat jouw leden kunnen trainen op de beste apparatuur.

Ga naar onze productpagina

Bekijk de Skillmill