Diverse betaalmogelijkheden Nieuw en jong gebruikt Grote voorraad
Diverse betaalmogelijkheden

Technogym


Technogym – ‘s werelds toonaangevende fabrikant van fitnessapparatuur, fitness- en gezondheidsproducten.

Lees op deze pagina over de mijlpalen in de geschiedenis van Technogym.

Het verhaal begint in 1983 wanneer Nerio Alessandri op 22 jarige leeftijd samen met zijn broer Pierluigi Technogym oprichten en de eerste machine in hun garage bouwen. Het is een verhaal van doorzettingsvermogen, geloof in innovatie en typische Italiaanse passie voor detail.


1983

Nerio Alessandri richt Technogym op en combineert zijn passie voor technologie (Techno) en voor sport (Gym).
Op 22-jarige leeftijd ontwerpt en bouwt hij zijn eerste machine in zijn garage.

1984

Slechts een jaar na de oprichting ontwikkelt en lanceert Technogym de Isotonic Line, de eerste volledige lijn voor krachttraining.

1986

De lancering van Unica, het eerste product ontworpen voor huishoudelijk gebruik. Een complete sportschool die slechts één vierkante meter nodig heeft en al snel een statussymbool en een icoon van Italiaans design wereldwijd wordt.

Eind jaren 80

Technogym lanceert een samenwerkingscampagne in de wereld van voetbal en Formule 1, en wordt een officiële leverancier voor fitnessapparatuur van enkele van de grootste voetbalclubs, wereldwijd bekende sporters, zoals Formule 1-coureurs Ayrton Senna en Michael Schumacher en grote internationale sportevenementen zoals 1990 WK voetbal.


De jaren 90: van Fitness tot Wellness

In 1993 introduceert Nerio Alessandri het concept Wellness voor de eerste keer in de geschiedenis. Hiermee komt de omslag in een stroomversnelling van een door hebzucht gedreven industrie naar lichaamsbeweging, als bron van gezondheid voor lichaam en geest. Technologie wordt de motor van een historische verschuiving naar een bewuste benadering van beweging.


1990

Technogym vindt het CPR-systeem (Constant Pulse Rate) uit. Voor het eerst in de geschiedenis is het de hartslag van de gebruiker die de intensiteit van de training automatisch instelt.

1992

Technogym introduceert de eerste apparatuur voor revalidatie in zijn productassortiment. Hiermee wordt een reeks medische toepassingen mogelijk gemaakt die het herstelproces verbeteren.

1996

Het Wellness-systeem is gecreëerd, de eerste oplossing ooit voor het beheren van training via een persoonlijk apparaat, de draagbare TGS-sleutel. Een TGS-sleutel maakte het mogelijk om apparatuur te activeren en gebruikersprogramma’s en trainingsgegevens bij te houden.


Jaren 2000: Wellness is een zaak van iedereen

De versnelling van technologische vooruitgang vraagt om oplossingen voor globale problemen. Terwijl internet de planeet verbindt en fysieke activiteit afneemt, worden hele bevolkingsgroepen geconfronteerd met de behoefte aan onderwijs over beweging en voeding. Nerio Alessandri richt de Wellness Foundation op om wellness te promoten als een sociale kans.


2000

Voor de eerste keer is Technogym gekozen als de officiële leverancier voor atletische training op de Olympische Spelen. In Sydney trainen meer dan 10.000 atleten met apparatuur van Technogym.

2002

Technogym lanceert de Wellness TV: het eerste tv-scherm geïntegreerd in een fitnessapparaat. Nerio Alessandri richt de Wellness Foundation op, een non-profitorganisatie voor het onderzoeken en promoten van wellness als sociale kans. Een van de belangrijkste projecten van de Stichting is de Wellness Valley.

2007

In dit jaar is Visioweb ontworpen: het eerste fitnessapparaat dat is verbonden met internet. Een doorbraak met opwindende, nieuwe mogelijkheden voor een wellnesservaring.


2010: het tijdperk van verbonden wellness begint

De lancering van het Technogym-ecosysteem luidt een nieuw tijdperk van fysieke activiteit in. Hierdoor kunnen mensen wereldwijd genieten van hun wellnesservaring zonder beperkingen. Dit geeft hen een meer bewuste bewegingservaring.


2010


Opening van de eerste winkels in Milaan, New York en Moskou.

2012

Lancering van mywellness – het eerste cloudplatform in de fitness- en wellnesssector dat gebruikers de mogelijkheid biedt om overal en altijd toegang te krijgen tot hun persoonlijke programma’s. Instructeurs kunnen zowel binnen als buiten de sportschool verbinding maken met hun leden via een web- en mobielsysteem.

Op 29 september onthuld de voormalige president van de VS Bill Clinton het Technogym Village in aanwezigheid van de president van de Italiaanse Republiek Giorgio Napolitano. Open voor klanten, partners en influencers werelwijd. Het is de eerste Wellness-campus met het hoofdkantoor van Technogym, het onderzoekscentrum, de fabriek en het wellnesscentrum.

2014

Eerste editie van Let’s Move for a Better World, de sociale campagne gericht op het aanpakken van obesitas en sedentariteit. Aangedreven door het Technogym Ecosysteem kunnen klanten van fitness- en wellnessclubs hun beweging doneren voor een goed doel.

2015

Technogym is de headliner op Expo Milano 2015 met de campagne ‘Let’s Move and Donate food’. Hiermee kunnen bezoekers beweging omzetten in maaltijden die worden gedoneerd aan landen die te maken hebben met ondervoeding.

2016

Technogym is op 3 mei genoteerd aan de Milan Stock Exchange. De release van Skillmill opent een nieuwe horizon voor atletische training. Deze innovatieve niet-gemotoriseerde apparatuur zorgt voor een volledige revolutie in het concept van de loopband. Hierdoor kunnen sporters binnenshuis trainen op snelheid, kracht en behendigheid.

Voor de zesde keer op rij is Technogym gekozen als officiële leverancier voor atletische training op de Olympische Spelen in Rio.

2017

Lancering van de Skillrow en Skillrun, twee belangrijke toevoegingen aan prestatietraining. In hetzelfde jaar wordt Technogym Flagship Store geopend in Milaan.

2018

De release van Biocircuit markeert een nieuwe stap in connected Wellness: het leveren van een complete kracht- en cardiotraining in 30 minuten of minder. Een individueel op maat gemaakt programma wordt volledig begeleid en past zich aan de behoeften van de gebruiker aan.

Met Skillbike is de Skill-lijn eindelijk compleet en wordt de weg vrijgemaakt voor atleten over de hele wereld met een compleet assortiment apparatuur voor indoor sportprestatietraining. De deelname aan de Olympische Winterspelen in PyeongChang, de zevende als officiële leverancier van de Olympische Spelen, bevestigt de expertise van Technogym op dit gebied.

Benieuwd geworden naar alle apparatuur van Technogym? Gebruik de onderstaande zoekbalk om opzoek te gaan naar jouw fitnessapparatuur.

Veilig en snel betalen
Diverse betaalmogelijkheden

Van 09.00 tot 17.00
Tel: +31 (0)85 401 9828

Stuur een e-mail
info@gymwarehouse.nl

Stel je vraag direct
via het contactformulier.